Lassan vége az évnek. Idén kicsit máshogy hangzik ez a mondat. Biztosak lehetünk benne, hogy nem fogjuk visszasírni a 2020-as évet, amely új kihívások elé állította az emberiséget, olyan helyzetekben találtuk magunkat, amiket eddig csak filmekben láthattunk. Önfegyelemre, távolságtartásra és mértéktelen figyelmességre volt és van szükség ahhoz, hogy végleg magunk mögött hagyhassuk, nem csak az évet, hanem minden borzalmat, amit tartogatott számunkra.

Idén, kiváltképp fontos, hogy segítsünk azokon, akiket még nehezebben érintettek a leállások és lezárások. A látogatási tilalomnak köszönhetően, emberek tízezrei találták magukat hermetikusan elzárva a külvilágtól. Az intézkedések az ő érdekükben lettek meghozva, de a családtagjaiktól, szeretteiktől elzárt betegek egyedül maradtak a kórtermekben. Ezekbe a kórtermekbe csempésztek a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársai felhőtlen örömet, az elmúlt 23 év alatt egészen pontosan több, mint 375 000 beteg kisgyermeket vidítottak fel, de meglátogattak több ezer idős beteget, s bevetették legfőbb fegyverüket, a nevetés erejét. A látogatási tilalom miatt azonban ők sem látogathatják a kórházakat, így különleges megoldások után kellett nézniük, hogy tovább szórakoztathassák a gyermekeket. Szerettünk volna mi is hozzájárulni az ő munkájuknak a sikerességéhez, így adományunkat mielőbb eljuttatok hozzájuk, hogy annak segítségével nekik is könnyebb legyen az átállás a virtuális szórakoztatásra.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkásságáról és az adományozás menetéről a következő webcímen tájékozódhatsz: https://www.pirosorr.hu/

Hasonlóan nemes célt tűzött ki az 1999-ben megalakult Gördülő Tánccsoport, mely 2001-ben jegyeztette be a Gördülő Alapítványt, hogy a kerekesszékes emberekkel kapcsolatban kialakult tévhiteket eloszlassák. A fizikai korlátokat legyőzve, már több, mint 20 éve csodálatos produktumokkal szórakoztatják a nagyérdeműt amellett, hogy további kulturális és közösségi programokat szerveznek.

A Gördülő Alapítvánnyal programjairól, illetve az adományozásról az alábbi linken tájékozódhatsz: http://www.gordulotanc.hu/fooldal.php